300x150-Byon8

BYON8

Över 4 miljarder människor saknar tillgång till grundläggande sjukvård i världen. BYON8 är ett digital health bolag som tycker att det är på tiden att sjukvården tar ett steg in i det 2:a millenniet, ett steg mot en mer jämlik sjukvård. Med mottot "Making healthcare a right, not a privilege" vill BYON8 leda den utvecklingen genom att erbjuda en lättillgänglig digital sjukvårdslösning i mobilen och utmana den globala hälsokrisen.

BYON8 är en mobilapplikation som ger användare möjlighet att få svar på sina symptom direkt i mobilen. Genom att besvara medicinska frågor kring symptomen presenterar BYON8 sedan de mest sannolika diagnoserna och en hälso-rekommendation kopplat till detta. Vid behov kan användare även komma i kontakt med läkare för en online konsultation.

BYON8 grundades av Josef Murad, Matias Murad och Toma Murad år 2016.
Hemsida

300-x150-DeepForesty

Deep Forestry

Globalt finns ca 3,5 miljarder hektar produktiv skogsmark. Skogsmark som idag, i många avseenden hanteras med manuella normtekniker.

Deep Forestry digitaliserar och effektiviserar skogsindustrin genom en deep tech komposition bestående av autonoma drönare, 3D AI och Big data. Deep Forestry levererar en oöverträffad datainsamlingsplattform som kan skapa en perfekt digital kopia av varje skog på planeten. Data som ligger till grund för maximerad skogstillväxt, lönsamhet, global hållbarhet.

Deep Forestry drivs av entreprenörerna Levi Farrand, William Jonsson och Erik Österberg. First Gate Invest stöttar Deep Forestry genom rådgivning i så väl operativa frågor som strategiska frågor. First Gate Invest innehar även en styrelsepost i bolaget.
Hemsida

Billender-2

Billender

Konsumtionslån, Blancolån, SMS-lån: Kredit och betallösningarna som driver individer till ökad konsumtion och skuldbörda är många. Och är en del av förklaringen till att allt fler människor hamnar hos kronofogden.

Entreprenörerna Harald Axelius och Sini Lehtonen är grundare av bolaget Billender. En nischspelare som förnyar branschen genom innovativa, effektiva kreditlösningar. Billender är det smarta och enkla alternativet för människor som behöver en mindre kredit för att betala en befintlig räkning. Billender betalar räkningen, användaren slipper påminnelseavgifter dröjsmålsränta och inkasso. Billender är kreditbolag som inte leder sina användare till ökad konsumtion eller en ond spiral av dyra SMS-lån. Istället hjälper man sina användare just där hjälpen behövs. Och man gör det på ett användarvänligt, snabbt, smidigt och effektivt sätt.

First Gate Invest stöttar Billender genom rådgivning i så väl operativa frågor som strategiska frågor. First Gate Invest innehar även en styrelsepost i bolaget.
Hemsida

Storecon2

Storecon

Med automatiserade lagerlösningar, förenklade inköp, optimala flöden samt tydliga mätbara miljöbesparingar förändrar Storecon marknaden för indirekt material inom bygg och industri. Marknaden behöver bli mer klimatneutral och ges de rätta förutsättningarna att ta steg mot smartare miljöval. I en bransch som uppmanar till digitalisering men där behoven ofta är nu-styrda ska Storecon vara länken mellan digitalt och lokalt.

Storecon grundades av Marcus Moselius och Johan Pfeiler år 2020.

First Gate Invest stöttar Storecon genom rådgivning i så väl operativa frågor som strategiska frågor. First Gate Invest innehar även en styrelsepost i bolaget.
Hemsida

300X150.Plegium

Plegium

Överfallslarm och försvarssprayer har i stort sett inte utvecklats sedan de uppfanns på 70-talet. Henrik Frisk och Carl Ljung grundade därför Plegium, med målet att transformera branschen för personlig säkerhet med en serie produkter som med hjälp av modern teknik ökar chanserna att undkomma ett överfall.

Flaggskeppsprodukten - Plegium Smart Försvarsspray - kombinerar spray med siren, LED-lampor och koppling till mobilen för gratis automatiska SMS med GPS-position till anhöriga och larmcentral. Plegium är ensamma på marknaden med smarta försvarssprayer, och har på kort tid sålt tiotusentals enheter i ett tjugotal länder. Målet för Plegium är att bli det självklara valet av produkter för personlig säkerhet, globalt.

First Gate Invest stöttar Plegium genom rådgivning i så väl operativa frågor som strategiska frågor. First Gate Invest innehar även en styrelsepost i bolaget.
Hemsida

MCP

Marine Charging Point

År 2025 förväntas andelen elbilar utgöra 48 procent av nybilsförsäljningen. Med detta i fokus skapas utmaningar och möjligheter avseende infrastrukturen för dessa fordon.

Oscar Sandberg är grundare till Marine Charging Point som till rederier och passagerarfärjor designar och levererar toppmoderna laddningssystem för elbilar. Bolaget är pionjärer på marknaden och har idag produktutvecklingen inom både laddnings- och övervakningssystem. System som minimerar risken med batteridrivna fordon ombord på färjor utgör grundpelaren för Marine Charging Points verksamhet.

First Gate Invest stöttar Marine Charging Point genom rådgivning i så väl operativa frågor som strategiska frågor. First Gate Invest innehar även en styrelsepost i bolaget.
Hemsida

300x150-Skillboost

Skillboost

Skillboost är en plattform och arbetsyta för att skapa och dela kurser, instruktionsguider och presentationer till kollegor, partners och kunder. Enkelt, kraftfullt & skalbart! Anpassat för organisationer i alla storlekar.

Grundare av skillboost är Theodor Bedin. First Gate Invest stöttar Theodor och teamet bakom Skillboost genom rådgivning i så väl operativa som strategiska frågor. First Gate Invest innehar även en styrelsepost i bolaget.
Hemsida

Musselfeed-ny

Musselfeed

Musslor är friskvård för havet och bidrar till att minska effekter av övergödning. Samtidigt är det en hållbar och klimatsmart proteinkälla med hög näringstäthet.
Musselfeed har utvecklat en patenterad process som förädlar musselkött till ett näringsrikt mjöl eller pulver helt utan tillsatser. Det ger en ny miljösmart råvara som kan användas till premiumprodukter inom livsmedel, foder eller tillskott och som bidrar till att skapa cirkulära kretslopp av näring mellan hav och land. Genom att använda musslor som annars skulle ha kasserats inom musselindustrin (av estetiska skäl) minskas också matsvinnet.

Docent Odd Lindahl grundade Musselfeed 2013 efter decennier av forskning om musslor som miljöåtgärd. Bolaget är nu redo för uppskalning under ledning av Jessica Vacklid. Målet är att bli världens ledande leverantör av miljösmart råvara från blåmusslor.
Hemsida

3ngage

3ngage

3ngage är en plattform som levererar Interaktiva Produktsimuleringar, som låter användare uppleva produkten online, som om de hade den i sin hand. 3ngage låter köpare och användare test-köra produkter på distans, i alla digitala kanaler. 3ngage registerar beteendedata, så att kunder kan lära sig hur användare interagerar med deras produkter. 3ngage gör det enkelt att skala sådana produktupplevelser över flera användningsområden, från sälj till produktträning och kundsupport.

First Gate Invest stöttar teamet bakom 3ngage genom rådgivning i så väl operativa som strategiska frågor.
Hemsida

feedbackfrog_300x150

FeedbackFrog

Feedbackfrog är en automatiserad self-service plattform där företag kan definiera målgrupper och matchas med deltagare för att genomföra research i form av djupintervjuer och användartester på digitala tjänster och fysiska produkter med syftet att utveckla och förbättra produkter, tjänster och processer.

Feedbackfrog gör det enkelt för företag att samla in feedback från tilltänkt målgrupp eller slutkonsument för alla faser av produktutvecklingen, ända från idé, prototyp till att jämföra en befintlig tjänst/produkt med andra aktörers på marknaden.

First Gate Invest stöttar FeedbackFrog genom rådgivning i så väl operativa frågor som strategiska frågor. First Gate Invest innehar även en styrelsepost i bolaget.
Hemsida

300X150.Tricylon

Tricylon

Tricylon effektiviserar tillverkningsindustrin genom sina banbrytande robot- och styrsystemlösningar. Tricylon erbjuder ett robotsystem som kombinerar världens högsta precision och styrka tillsammans med en unik flexibilitet. En maskin som klarar av att genomföra multipla saker och därmed utför flera operationer vid samma station.

Tricylons teknologi innebär effektivare produktion med kortare led- och omställningstider och banar väg för ett automatiseringsskifte till industri 4.0.

First Gate Invest stöttar Tricylon genom rådgivning i så väl operativa frågor som strategiska frågor. First Gate Invest innehar även en styrelsepost i bolaget.
Hemsida