300X150.Ny_Byon8

BYON8

Över 4 miljarder människor saknar tillgång till grundläggande sjukvård i världen. BYON8 är ett digital health bolag som tycker att det är på tiden att sjukvården tar ett steg in i det 2:a millenniet, ett steg mot en mer jämlik sjukvård. Med mottot "Making healthcare a right, not a privilege" vill BYON8 leda den utvecklingen genom att erbjuda en lättillgänglig digital sjukvårdslösning i mobilen och utmana den globala hälsokrisen.

BYON8 är en mobilapplikation som ger användare möjlighet att få svar på sina symptom direkt i mobilen. Genom att besvara medicinska frågor kring symptomen presenterar BYON8 sedan de mest sannolika diagnoserna och en hälso-rekommendation kopplat till detta. Vid behov kan användare även komma i kontakt med läkare för en online konsultation.

BYON8 grundades av Josef Murad, Matias Murad och Toma Murad år 2016.
Hemsida

300X150.Ny_DeepForestry

Deep Forestry

Globalt finns ca 3,5 miljarder hektar produktiv skogsmark. Skogsmark som idag, i många avseenden hanteras med manuella normtekniker.

Deep Forestry digitaliserar och effektiviserar skogsindustrin genom en deep tech komposition bestående av autonoma drönare, 3D AI och Big data. Deep Forestry levererar en oöverträffad datainsamlingsplattform som kan skapa en perfekt digital kopia av varje skog på planeten. Data som ligger till grund för maximerad skogstillväxt, lönsamhet, global hållbarhet.

Deep Forestry drivs av entreprenörerna Levi Farrand, William Jonsson och Erik Österberg. First Gate Invest stöttar Deep Forestry genom rådgivning i så väl operativa frågor som strategiska frågor. First Gate Invest innehar även en styrelsepost i bolaget.
Hemsida

Billender

Billender

Konsumtionslån, Blancolån, SMS-lån: Kredit och betallösningarna som driver individer till ökad konsumtion och skuldbörda är många. Och är en del av förklaringen till att allt fler människor hamnar hos kronofogden.

Entreprenörerna Harald Axelius och Sini Lehtonen är grundare av bolaget Billender. En nischspelare som förnyar branschen genom innovativa, effektiva kreditlösningar. Billender är det smarta och enkla alternativet för människor som behöver en mindre kredit för att betala en befintlig räkning. Billender betalar räkningen, användaren slipper påminnelseavgifter dröjsmålsränta och inkasso. Billender är kreditbolag som inte leder sina användare till ökad konsumtion eller en ond spiral av dyra SMS-lån. Istället hjälper man sina användare just där hjälpen behövs. Och man gör det på ett användarvänligt, snabbt, smidigt och effektivt sätt.

First Gate Invest stöttar Billender genom rådgivning i så väl operativa frågor som strategiska frågor. First Gate Invest innehar även en styrelsepost i bolaget.
Hemsida

Storecon2

Storecon

Med automatiserade lagerlösningar, förenklade inköp, optimala flöden samt tydliga mätbara miljöbesparingar förändrar Storecon marknaden för indirekt material inom bygg och industri. Marknaden behöver bli mer klimatneutral och ges de rätta förutsättningarna att ta steg mot smartare miljöval. I en bransch som uppmanar till digitalisering men där behoven ofta är nu-styrda ska Storecon vara länken mellan digitalt och lokalt.

Storecon grundades av Marcus Moselius och Johan Pfeiler år 2020.

First Gate Invest stöttar Storecon genom rådgivning i så väl operativa frågor som strategiska frågor. First Gate Invest innehar även en styrelsepost i bolaget.
Hemsida

Plegium-300x150_2

Plegium

Överfallslarm och försvarssprayer har i stort sett inte utvecklats sedan de uppfanns på 70-talet. Henrik Frisk och Carl Ljung grundade därför Plegium, med målet att transformera branschen för personlig säkerhet med en serie produkter som med hjälp av modern teknik ökar chanserna att undkomma ett överfall.

Flaggskeppsprodukten - Plegium Smart Försvarsspray - kombinerar spray med siren, LED-lampor och koppling till mobilen för gratis automatiska SMS med GPS-position till anhöriga och larmcentral. Plegium är ensamma på marknaden med smarta försvarssprayer, och har på kort tid sålt tiotusentals enheter i ett tjugotal länder. Målet för Plegium är att bli det självklara valet av produkter för personlig säkerhet, globalt.
Hemsida

300X150.MCP2

Marine Charging Point

År 2025 förväntas andelen elbilar utgöra 48 procent av nybilsförsäljningen. Med detta i fokus skapas utmaningar och möjligheter avseende infrastrukturen för dessa fordon.

Oscar Sandberg är grundare till Marine Charging Point som till rederier och passagerarfärjor designar och levererar toppmoderna laddningssystem för elbilar. Bolaget är pionjärer på marknaden och har idag produktutvecklingen inom både laddnings- och övervakningssystem. System som minimerar risken med batteridrivna fordon ombord på färjor utgör grundpelaren för Marine Charging Points verksamhet.

First Gate Invest stöttar Marine Charging Point genom rådgivning i så väl operativa frågor som strategiska frågor. First Gate Invest innehar även en styrelsepost i bolaget.
Hemsida

300×150-Skillboost

Skillboost

Skillboost är en plattform och arbetsyta för att skapa och dela kurser, instruktionsguider och presentationer till kollegor, partners och kunder. Enkelt, kraftfullt & skalbart! Anpassat för organisationer i alla storlekar.

Grundare av skillboost är Theodor Bedin. First Gate Invest stöttar Theodor och teamet bakom Skillboost genom rådgivning i så väl operativa som strategiska frågor. First Gate Invest innehar även en styrelsepost i bolaget.
Hemsida

Musselfeed-ny

Musselfeed

Musslor är friskvård för havet och bidrar till att minska effekter av övergödning. Samtidigt är det en hållbar och klimatsmart proteinkälla med hög näringstäthet.
Musselfeed har utvecklat en patenterad process som förädlar musselkött till ett näringsrikt mjöl eller pulver helt utan tillsatser. Det ger en ny miljösmart råvara som kan användas till premiumprodukter inom livsmedel, foder eller tillskott och som bidrar till att skapa cirkulära kretslopp av näring mellan hav och land. Genom att använda musslor som annars skulle ha kasserats inom musselindustrin (av estetiska skäl) minskas också matsvinnet.

Docent Odd Lindahl grundade Musselfeed 2013 efter decennier av forskning om musslor som miljöåtgärd. Bolaget är nu redo för uppskalning under ledning av Jessica Vacklid. Målet är att bli världens ledande leverantör av miljösmart råvara från blåmusslor.
Hemsida

3ngage

3ngage

3ngage är en plattform som levererar Interaktiva Produktsimuleringar, som låter användare uppleva produkten online, som om de hade den i sin hand. 3ngage låter köpare och användare test-köra produkter på distans, i alla digitala kanaler. 3ngage registerar beteendedata, så att kunder kan lära sig hur användare interagerar med deras produkter. 3ngage gör det enkelt att skala sådana produktupplevelser över flera användningsområden, från sälj till produktträning och kundsupport.

First Gate Invest stöttar teamet bakom 3ngage genom rådgivning i så väl operativa som strategiska frågor.
Hemsida

300X150.Tricylon

Tricylon

Tricylon effektiviserar tillverkningsindustrin genom sina banbrytande robot- och styrsystemlösningar. Tricylon erbjuder ett robotsystem som kombinerar världens högsta precision och styrka tillsammans med en unik flexibilitet. En maskin som klarar av att genomföra multipla saker och därmed utför flera operationer vid samma station.

Tricylons teknologi innebär effektivare produktion med kortare led- och omställningstider och banar väg för ett automatiseringsskifte till industri 4.0.

First Gate Invest stöttar Tricylon genom rådgivning i så väl operativa frågor som strategiska frågor. First Gate Invest innehar även en styrelsepost i bolaget.
Hemsida

300X150.Done

done

Done är Europas första gig-plattform för kvalificerade hantverkare som faciliterar konsumenters renoveringsprojekt från start till mål.Som en av Europas största konsumentbranscher omsätter hantverksbranschen över 300 miljarder Euro årligen. 80% av dessa företag är små, lokala företag med färre än 10 anställda som i stor utsträckning saknar digitala arbetssystem. Done tillhandahåller ett komplett arbetssystem för hantverkarna med videosamtal, fasta priser, direktbetalning, automatiserad kommunikation och skatterapportering. På så sätt kan hantverkare fokusera på det de gör bäst, sitt hantverk, och fortsätta leverera hög kundnöjdhet

För kunder innebär det i sin tur en smidig och transparent köpupplevelse där all kommunikation och planering med hantverkaren sker direkt i appen.Med branschens högsta kundbetyg på 4.9/5 i avslutade projekt, är Dones vision att bli Europas största och mest älskade plattform för renoveringar.

Done är grundat av Alek Åström (CTO) och Malin Granlund (CEO) som båda har 10+ års erfarenheter av att skala appar och techbolag internationellt.
Hemsida

300X150.BallersApp

Ballers

Ballers App är en digital plattform tillika ett community för fotbollsspelare. Spelaren ges möjlighet att ta sin fotboll till nästa nivå genom tillgång till unika & exklusiva träningsövningar framtagna av elittränare. Paketerat i en modern, stimulerande och användarvänlig plattform.

Ballers App är grundat av Hamid Kabodvand som har bred erfarenhet från olika roller inom svensk- och internationell elitfotboll.
Hemsida

300-x150-BRG-

BlueRedGold

BlueRedGolds vision är att bli världens ledande producent och marknadsförare av saffran.

Genom att sätta standarden för högsta kvalitet, hållbart och etiskt producerat saffran, kommer BlueRedGold att bygga ett globalt erkänt och pålitligt varumärke som förser konsumenter, företag och industri världen över med saffran och innovativa saffransprodukter, och följaktligen driva tillväxten av den totala saffransmarknaden. Denna vision förverkligas genom BlueRedGolds ledarskap inom CEA-producerat saffran (Controlled Environment Agriculture) som kombinerar det bästa av processer och teknologier.
Hemsida

300X150.Taigatech

Taigatech

Ett hållbart skogsbruk är en av Sveriges men också världens största och viktigaste frågor. Allt mer byggs och blir beroende av trä som ett klimatsmart material. Samtidigt är tillgången på skog och mark begränsad. Ett viktigt steg för att bättre utnyttja jordens resurser är att ha spårbarhet av råvaran och fatta rätt produktionsmässiga beslut.

Taigatech har skapat en produkt som förser sågverk med spårbarhetsinfrastruktur för stockar genom att känna igen stockens ändyta via kameror. Taigatech digitaliserar värdekedjan och kan utnyttja mer information om stocken. Så att den kan och användas där den är bäst lämpad utifrån dess individuella egenskaper.

Nu inriktar sig Taigatech mot sågverk för att koppla såginstruktioner till tidigare insamlad data såsom stockens inre och yttre struktur. Sågverken kan då öka sitt sågutbyte och värde per sågad stock. Långsiktigt vill Taigatech förse industrin med spårbarhet från skog till byggnad och bli en marknadsledande aktör för digitalisering av värdekedjan.
Hemsida

300X150.Enqlare

Enqlare

Enqlare är ett B2B SaaS bolag som genom sin mjukvara och plattform digitaliserar beräkningar, planering och samarbeten inom sjöfraktsindustrin.

Enqlares vision är att bli nyckelplattformen inom sjötransport för bulk, med tjänster som knyter ihop nyckelaktörerna inom sjötransport (fraktköpare, hamnagenter, fraktsäljare, ship-providers och ship-brokers.)
Hemsida

Lex-Energy-300-x-150

LexEnergy

Elnätet står inför stora utmaningar idag i och med den gröna omställningen och beräknad ökning av elkonsumtionen med över 100% inom 10 år, då Västvärlden urbaniseras samtidigt som transportsektorn och våra industrier elektrifieras. Problemet är att elnätet är fullt i visa områden och det finns inget utrymme att integrera nya konsumenter av el inom en rimlig tidsperiod, vilket begränsar nyetablering av snabbladdare till elbilar.

Grundarna av LexEnergy, Robin Andersson och Matilda Thorsell har tagit fram en unik lösning, LexHub, som erbjuder snabb elbilsladdning i elområden med effekt- och kapacitetsbrist, smarta flexibilitets- och balanstjänster till elnätet samt arbitragehandel för att minska prisfluktueringar. LexHub är enkel att i driftsätta i alla elnät, skalbar, modulär och paketerad i en unik design som smälter in i urbana miljöer. LexEnergy vision är att tillhandahålla energilösningar för att stärka vårt elsystem som är grunden för välfärd samt för att accelerera elektrifieringen av transportsektorn och vårt samhälle i stort.
Hemsida